Our Story

Les Basics staat voor tijdloze basisstukken in comfortabele jerseystof. Sinds de creatie van een eerste eigen multifunctionele top  - we spreken anno 2005, (voormalig Billion Dollar Babes) - vallen vrouwen van alle maten en gewichten voor het comfortabele en stijlvolle merk dat in het Kempense Lille wordt geproduceerd. 
 
Magische formule
“De stukken zien er misschien eenvoudig uit, maar getuigen van een hoge techniciteit. Voor iedere vrouw - dik, dun, groot of klein - vinden we een geschikte pasvorm. Alles is specifiek zo ontworpen dat we de probleemzones, zoals een buikje, optisch kunnen wegfilteren. Dàt is onze magische formule.”
 
Niet saai
Marilie - die zelf als internationaal model veel heeft gereisd - speelt hiermee duidelijk in op de vraag naar comfortabele doch stijlvolle kleding. Er wordt meer gereisd en dat behoeft ook kleding die nauwelijks kreukt en gemakkelijk zit. Ook zwangere dames vinden sinds de start van het merk hun gading in het aanbod. Marilie noemt haar collectie graag duurzaam, omdat u met één stuk jarenlang zoet bent!

We are timeless garments for eveyBODY that can be worn for many seasons to come.
Designed by ex model Marilie van Goethem out of own desire to wear easy yet fashionable key pieces.
Due to our secret shape we dress all sizes and cover up the ‘trouble zones’.
This makes our collection unique and unmissable in your wardrobe.
Les Basics is a slow sustainable fashion brand, designed and produced in Belgium since 2006.
All our jersey fabrics are non toxic and EU approved.